Sâmbata, 27 aprilie 2011  
S Simeon, rudenia Domnului, ep, m (+ 107)  
 MENIU
   scriptura
   predici
   rugaciuni
   cantece
   calendar
   sfinti
   imagini
   stiri
   biblioteca
   posturi
   varia
 RUGĂCIUNI
Start :: Rugaciuni :: Card. Todea

III. Lunar: Prima Vineri din lună

2. Consfințirea în cinstea Preasfintei Inimi

 

Actul de consfințire.

Isuse preavrednic de iubire, ca să-ți dovedesc recunoștința mea și spre a-ți da îndestulare pentru necredința mea, eu N. N. mă consfințesc cu totul ție și mă hotărăsc să nu te mai supăr. (Indulgență; deplină odată pe lună dacă se spune înaintea icoanei Inimii lui Isus).

 

Rugăciune de consfințire.
(S. Margareta Alacoque)

Dau și consfințesc Inimii Preasfinte a Domnului Isus Hristos: persoana și viața mea, faptele, grijile și suferințele mele și nu voiesc să mai slujesc de nici o parte a ființei mele, decât pentru a o iubi, a o cinsti și a o preamări. Voința mea neclintită este de-a fi cu totul al ei și de a face toate, din dragoste către dânsa, lepădându-mă din toată inima de tot ce ar putea-o supăra. Tu să fii deci, Preasfântă Inimă, singurul obiect al dragostei mele, apărătorul vieții mele, asigurarea mântuirii mele, leacul nestatorniciei mele, ispășirea tuturor greșelilor mele, și scăparea sigură în ceasul morții. Fii deci, o Inimă preabună, îndreptarea mea la Dumnezeu Tatăl, și îndepărtează de mine săgețile mâniei Sale. Inimă preaiubitoare, eu îmi pun toată încrederea mea în tine, căci mă tem de slăbiciunea mea, însă nădăjduiesc toate de la mila ta. Nimicește tot ce ar putea să te supere sau să ți se împotrivească, iar dragostea ta să pătrundă atât de adânc inima mea, încât să nu te mai poată uita niciodată, nici să nu se mai poată despărții de tine.

Îți cer apoi cu stăruință, Inimă Preasfântă, ca pentru bunătatea ta, numele meu să fie scris în tine, căci eu voiesc ca toată fericirea mea să fie a trăi și a muri ca un apostol al tău.

 

Preasfântă Inimă, amintește-ți de promisiunile făcute.

1. Isuse Hristoase, care ai promis toate lucrurile trebuincioase statului celor care vor cinsti inima ta sfântă, trimite-mi ajutorul tău ca să fiu elev(ă) după dorința Inimii tale Preasfinte.

2. Amintește-ți Doamne, de promisiunea ta și trimite și păstrează pacea în familia mea.

3. Nu uita Doamne, să mă mângăi și încurajezi în necazurile mele.

4. Fi-mi Doamne, scăpare sigură în viață și mai ales în ceasul morții.

5. Revarsă Doamne, binecuvântările tale îmbelșugate asupra studiilor, rugăciunilor și ocupațiilor mele de elev(ă).

6. Vino Isuse în inima colegilor (colegelor) care încă nu te iubesc din cauza păcatului, că Tu ai promis că păcătoșii vor afla în Inima ta izvorul și oceanul nemărginit al milei.

7. Fă, Doamne, Isuse Hristoase, ca sufletele lâncede să se aprindă de iubire față de tine.

8. Fă, Doamne ca râvnitorii de sfințenie, să ajungă la mare desăvârșire.

9. Binecuvintează Doamne, pe cei ce ne adăpostesc sub acoperișul acestei școli (case) unde se cinstește Inima ta Preasfântă.

10. Trimite Doamne preoților care se ocupă de noi, harul de a mișca și a converti și inimile cele mai împietrite ale tinerilor, care nu te-au înțeles până acum.

11. Fă Doamne, ca numele meu să fie scris în inima ta și de-acolo să nu se mai șteargă niciodată.

12. Ai milă Doamne, ca noi toți care ne cuminecăm în fiecare prima Vineri din lună, să obținem pocăința din urmă, și să nu murim în dușmănie cu tine, ci să putem primi sfintele Taine, iar Inima ta să ne fie scăpare sigură în ceasul morții, Doamne!




© 1999-2011 www.greco-catolic.ro / www.greek-catholic.ro / all rights reserved / contact