Vineri, 14 iunie 2011  
S Eliseu, pf (+ 856 îCr). S Metodiu, aep (+ 847)  
 MENIU
   scriptura
   predici
   rugaciuni
   cantece
   calendar
   sfinti
   imagini
   stiri
   biblioteca
   posturi
   varia
 CÂNTECE
Start :: Cantece

Această secțiune se bazează în principal pe cartea "Cântece religioase", apărută la "Viața Creștină" sub îngrijirea lectorului (acum preotului) Dan Nuțu, al cărui cuvânt introductiv vi-l prezentăm în continuare. Am adăugat însă și alte cântece religioase, din alte surse. Iată mai întâi categoriile:


cântece euharistice

cantece mariane

cântece diverse

colinde

index alfabetic

Cuvânt înainte

Dintre multele izvoare de spiritualitate creștină ce răsar din tezaurul comun al Sfintei Scripturi, am ales pe unul ce ne-a apărut în cale ca un izvor de munte: cristalin, repede, strălucitor în lumina soarelui, potolitor de sete și dătător de viață.

L-am ales spre a-l dărui și altor însetați de Dumnezeu, care ca și noi îl caută cu dragostea acelora ce păstrează în auz cuvintele Lui: "Eu sunt calea, adevărul și viața". (Ioan 14, 6).

Această lucrare nu este nici "carte", nici "manual". Este doar un mijloc ce ne duce la bucuria trăirii în Cristos. Un mijloc ce favorizează o educație, folosindu-se dimensiunea sensibilă pentru un scop bun, astfel încât omul să răspundă setei de iubire a lui Cristos. (Ioan 4, 10)

Sunt de fapt cântările Bisericii, care prin Spiritul Sfânt ne-a învățat și ne învață cum să-L preamărim pe Dumnezeu, și ne ajută în același timp să nu uităm niciodată, că fiecare cântare exprimă o atitudine interioară: iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele.

Considerăm că împlinim o datorie sfântă de a pune la îndemâna credincioșilor Bisericii noastre această colecție de cântece religioase, păstrate cu sfințenie de înaintașii noștri.

Ele vin din negurile istoriei ca un nestemat patrimoniu de spiritualitate românească, iar noi, cei de astăzi suntem datori a le transmite și generațiilor viitoare.

Dorim ca acest tezaur prețios al imnologiei noastre creștine să servească tuturor credincioșilor care doresc cu adevărat să fie în unire cu Dumnezeu, pentru ca toți împreună să-I putem aduce lauda care i se cuvine.

Lector
Nuțu Dan
© 1999-2011 www.greco-catolic.ro / www.greek-catholic.ro / all rights reserved / contact