Vineri, 26 aprilie 2011  
S Vasile, ep, m (+ 322)  
 MENIU
   scriptura
   predici
   rugaciuni
   cantece
   calendar
   sfinti
   imagini
   stiri
   biblioteca
   posturi
   varia
 RUGĂCIUNI
Start :: Rugaciuni :: pr. Gotia

ACTE DE EVLAVIE CREȘTINĂ

(Prin aceste acte de evlavie, creștinul își poate trezi în suflet virtuțile teologale: credința, speranța și iubirea. Acestea se primesc prin Taina Sfântului Botez și se pierd prin păcatele de moarte).

Act de credință

Dumnezeul meu, fiindcă ești adevărul veșnic, cred tot ce ai descoperit Sfintei Biserici Catolice și ce ne învață ea și anume: cred că este un singur Dumnezeu în trei persoane deosebite, Care Se numesc: Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt; cred că Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om în sânul Preacuratei Fecioare Maria, prin puterea Spiritului Sfânt și Se numește Isus Cristos, Care a pătimit și a murit pentru mântuirea noastră veșnică; și cred că Dumnezeu îi răsplătește pe cei buni cu Împărăția Cerului și îi pedepsește pe cei răi cu iadul și vreau să trăiesc și să mor în această credință.

Act de speranță

Dumnezeul meu, fiindcă ești atotputernic, nemărginit de bun și milostiv și Îți împlinești promisiunile, sper în iertarea păcatelor mele și în Împărăția Cerurilor, pentru meritele Domnului nostru Isus Cristos, prin faptele bune pe care am încredere să le fac cu ajutorul harului Tău.

Act de iubire

Dumnezeul meu, fiindcă ești nemărginit de bun, Te iubesc mai mult decât orice și, din dragoste către Tine, îl iubesc pe aproapele meu ca pe mine însumi și sunt hotărât să pierd mai bine totul, chiar viața mea, decât să Te supăr vreodată.

Act de căință (părere de rău)

Doamne Dumnezeul meu, îmi pare rău din inimă de toate păcatele mele și le urăsc, pentru că, prin ele, Te-am vătămat pe Tine Care ești nemărginit de bun și vrednic de iubire. Îmi propun, cu ajutorul Tău, să nu Te mai vatăm și să-nconjur toate prilejurile de păcat.




© 1999-2011 www.greco-catolic.ro / www.greek-catholic.ro / all rights reserved / contact