Vineri, 19 aprilie 2011  
S Pafnutiu, pr, m (+ sec IV). S Ioan Paleolavritul...  
 MENIU
   scriptura
   predici
   rugaciuni
   cantece
   calendar
   sfinti
   imagini
   stiri
   biblioteca
   posturi
   varia
 PREDICI
Start :: Predici :: IPS Ploscaru

15 august 1994
Dragi credincioși,

Astăzi este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și ridicarea ei cu trupul la cer. La 1 noiembrie 1950, Papa Pius al XII a declarat Dogma Ridicării cu trupul la cer a Sfintei Fecioare Maria. Prin această dogmă se mărturisește că Fecioara Maria nu a murit în adevăratul sens al cuvântului, nu a suferit descompunerea corporală, ci a adormit și a fost înălțată cu trupul la cer și încoronată regină a cerului și a pământului. Aceasta se datorează caracterului unic, plinătății de har și sfințenie, fiind mama lui Dumnezeu. Dar, Fecioara Maria este cu adevărat și mama noastră. Dacă noi facem parte din Trupul Mistic al lui Cristos, este și mama noastră. Biserica o numește "Maica milostivirii", "Scăparea păcătoșilor".

O istorie antică povestește că la anul 594 î. Cr., un om cu nunele Cyclon a pus stăpânire pe Acropole, centrul cetății Atena, și voia să cucerească tot orașul, dar atenienii s-au apărat. Cyclon și oamenii săi au propus o retragere onorabilă, ceea ce le-a fost acordată, dar atacatorii nu aveau încredere în dușmanii lor. În Acropole era o statuie a zeiței Minerva și orice răufăcător care atingea statuia se punea sub protecția ei, nimeni nu avea voie să-i mai facă rău. Cyclon și oamenii săi au legat un fir de ață de statuie și, desfășurând ghemul, au plecat. Când au ajuns la Agora, firul s-a rupt și au fost omorâți toți.

Pentru noi, păcătoșii, există un fir sacru care ne păzește, este cinstirea Maicii Sfinte. Dacă acest fir s-a rupt, dacă nu o mai cinstim pe Maica Sfântă, viața noastră veșnică nu mai este în siguranță. Ea este ocrotitoarea și ajutorul nostru în fiecare clipă.

Un celebru avocat din Paris, Henri Lassere, a fost atins de o boală de ochi, care în anul 1862 era greu de vindecat. Rămase aproape orb. Îl tratau doi dintre cei mai vestiți oculiști din Paris, dar fără rezultat.

Un prieten din copilărie, D. Freycinet, care mai târziu a ajuns ministru, l-a îndemnat să folosească apă de la Lourdes, despre care a citit multe minuni, deși el era protestant. Dar avocatul nu voia. Își zicea: "Dacă mă va vindeca Maica Sfântă, va trebui să-mi schimb viața și nu sunt dispus". Însă prietenul său a scris la Lourdes și a cerut apă. Când a sosit pachetul, parcă-i părea rău. După ce a făcut o rugăciune, a pus apă într-un șervețel și l-a dus la ochi. În acel moment și-a recăpătat vederea. A luat cartea cu arătările Fecioarei la Lourdes și a citit ore în șir, fără să se obosească. Vederea aceasta bună a avut-o până la moarte, în 1900. Henri Lassere s-a arătat recunoscător Maicii Sfinte, a vizitat pe mulți oameni vindecați miraculos la Lourdes și a publicat o carte, "Notre Dame de Lourdes", o istorie magistrală a vindecărilor făcute de Fecioara Maria. Cartea a făcut înconjurul lumii. Artus, un bogătaș francez, a cărui nepoată a fost vindecată de o boală incurabilă, a depus suma de 130.000 de franci la M. Turgot (Paris, rue de Hanovre, 6), pentru acela care va dovedi că o singură minune scrisă de H. Lassere în cartea sa nu este adevărată, sau se poate explica pe cale naturală. Până astăzi nu s-a aflat nimeni.

Alexis Carrel a studiat medicina la Lyon, în Franța, a fost apoi cercetător la Institutul Rokefeller din New-York, iar în timpul celui de-al doilea război mondial a fost ministrul sănătății în Franța. A scris mai multe cărți despre biologia umană. Când era student în anul V, profesorul a repartizat bolnavi la studenți, ca să vadă cum lucrează. Lui A. Carrel i-a căzut o bătrână bolnavă de cancer. Toți aveau succese în tratamente, dar el nu, căci boala era incurabilă. Văzând că bătrâna este evlavioasă, i-a propus să meargă la Lourdes. Bătrâna s-a dus și s-a vindecat. La viitoarea întâlnire cu profesorul, acesta l-a întrebat ce face bătrâna. "Bine, a răspuns, e vindecată". "Imposibil, cancerul nu se vindecă, ce i-ai făcut?". "Am trimis-o la Lourdes". Profesorul a fost scandalizat, zicând: "Cu astfel de metode să nu te prezinți la examen". A. Carrel și-a zis: "Aici nu am libertate", și a plecat în America. De menționat că însuși Carrel, necredincios, a însoțit un pelerinaj la Lourdes, ca student la medicină. Acolo a asistat la o vindecare miraculoasă și a primit credința.

O devoțiune pe care o iubește Fecioara Maria în mod deosebit este rugăciunea Rozarului. Vedem că în toate aparițiile de la Lourdes, Fatima, Medjugorie, a apărut cu rozarul și s-a rugat împreună cu vizionarii, îndemnându-i să rostească zilnic această rugăciune. Să ne propunem și noi să ne rugăm zilnic Rozarul, astfel buna noastră Mamă, Fecioara Maria, ne va ocroti și ne va ajuta în toate clipele vieții și în clipa morții. Amin!




© 1999-2011 www.greco-catolic.ro / www.greek-catholic.ro / all rights reserved / contact