Joi, 25 aprilie 2011  
S Marcu, evanghelist (+ sec I)  
 MENIU
   scriptura
   predici
   rugaciuni
   cantece
   calendar
   sfinti
   imagini
   stiri
   biblioteca
   posturi
   varia
 PREDICI
Start :: Predici :: IPS Ploscaru

PREFAȚĂ

Citim în Evanghelia Sfântului Matei următoarele: "După Învierea lui Isus, Ucenicii au mers în Galileia, la muntele unde le poruncise lor Isus(...). Și văzându-L i s-au închinat (...).

Apropiindu-se Isus de ei le-a vorbit zicând: Datu-mi-s-a toată puterea în cer și pe pământ.

Drept aceea: Mergând învățați toate neamurile botezându-le în numele Tatălui, al Fiului și al Spiritului Sfânt... Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Și iată Eu cu voi sunt în până la sfârșitul veacurilor" (Matei, 28,18).

Învățătura pe care ne-o dă nouă Biserica, se cuprinde în mare măsură în Predicile pe care le ascultăm la fiecare Sfântă Liturghie.

Predica are în general două scopuri:

1. Să miște sufletele prin meditarea și interpretarea justă pe care o face preotul la subiectul Evangheliei ce s-a citit la Sfânta Liturghie. Poate unele lucruri le-am uitat sau alte lucruri nu ne place să fie amintite, iar preotul ni le reamintește.

2. Să instruiască pe credincioși, pentru a cunoaște mai bine problemele de credință și exemplele date în predici, să fie un îndemn la practicarea virtuților necesare pentru mântuire.

Credincioșii trebuie să cunoască problemele de credință, atât prin ascultarea predicilor, cât și prin lectura zilnică a Sfintei Scripturi.

(Predica din 9 ianuarie 1994)




© 1999-2011 www.greco-catolic.ro / www.greek-catholic.ro / all rights reserved / contact